Voorbeeld van één op één activiteit klankschalen in de zorg

Wanneer je in een rolstoel zit of in een bed ligt kun je enorm genieten van de klanken van klankschalen. Een klankschalensessie die Linda in de zorg geeft is nooit hetzelfde en altijd op maat. Linda stemt af naar wat jullie bewoner / broer / zus / vriend(in) nodig heeft.

Hieronder kun je het verhaal van Twan lezen… deze prachtige & lieve jongen die je op de foto ziet.

Klankschalenmassage Twan activiteit verstandelijke beperking één op éénVoorbeeld klankschalensessie bij lichamelijke en geestelijke beperking

En dan ontvang ik onderstaand verzoek:

“Beste Linda,

Mijn naam is Lisa en ik ben werkzaam bij Make-a-Wish Nederland. Wij vervullen de allerliefste wensen van kinderen met een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte. Op dit moment ben ik bezig met het organiseren van de liefste wens van Twan: wellnessmomentjes beleven!…”

… Wat een prachtig mooie vraag. Natuurlijk wilde ik Twan graag een wellnessmomentje geven! Twan blijkt namelijk gek te zijn op klankschalen. Komt dat goed uit.😃

Ik pak mijn koffers vol klankschalen en rijd naar Deventer. Daar ontmoet ik zijn ouders Jikke en Dennis. Wauw! Wat heeft Twan geluk met zulke lieve ouders. Ik word heel liefdevol ontvangen.

Linda geeft een klankschalenmassage aan Twan, een jongen met een verstandelijke beperking

Twan ligt in de woonkamer. Hij is momenteel circa 3 uur per dag wakker. Ik pak mijn koffer uit en zet grote en kleine klankschalen om hem heen. Hij geniet enorm. Vooral de hoge klanken vindt hij prachtig. Twan glimlacht. Zijn vader pakt vol liefde zijn hand vast, terwijl zijn moeder over zijn bolletje aait. Dit moment is alles even goed… rust, liefde & ontspanning.

Ook zijn zus komt de woonkamer binnen en naast Twan staan. Wat mooi om dit te kunnen én mogen doen. En wat fijn dat ik bij zo’n intiem moment bij dit liefdevolle gezin mag zijn.

Linda geeft een klankschalen sessie aan Twan, een jongeman met een lichamelijke beperking ligt in zijn bed, terwijl de klankschalen om hem een staan

Ik sla de klankschalen die om hem heen slaan aan en zet een klankschaal op zijn buik, zodat hij een klankschalenmassage kan ontvangen. De schaal verplaats ik een aantal keer en zet er een tweede klankschaal bij, op zijn hartgebied. De trilling gaat door zijn hele lichaam. Dan zet ik de twee grotere Tibetaanse klankschalen weer naast hem neer in zijn bed. En sla ik de kleine klankschalen rondom zijn hoofd weer aan. En hij geniet met volle teugen. Vooral één kleine klankschaal is hij helemaal weg van.

We sluiten af met de koshi. Die vindt hij zeker mooi, want er hangt zelfs een chime in zijn bed.

Ik voel me zo dankbaar dat ik hier een wellnessmomentje met klanskchalen mocht komen geven.

Klankschalenmassage Twan, Make a wish wellness moment, klankschalen sessie Twan, klankschalen sessie verstandelijke beperking, klankschalen sessie op locatie (16)

Twee weken later heb ik weer afgesproken om naar Twan te gaan.

Ik sla de klankschalen aan. Twan kan niet praten, maar hij mag zelf een paar klankschalen uitkiezen om zo lang van mij te lenen, zodat hij vaker van een klankschalensessie kan genieten die zijn moeder Jikke hem zal geven. Ik leer haar hoe je klankschalen aanslaat, zodat zij haar zoon klankschalenmassages kan geven en hij vaker een wellnessmomentje kan hebben.

Twan, een jongen die lichamelijk en geesteleijk beperkt is heeft klankschalen om hem heen staan die Linda aanslaat

“Hij zal ons aangeven welke klankschalen hij wil hebben,” zeg ik tegen zijn moeder. En ja, hoor! Twan is superduidelijk. Bij een aantal klankschalen gaat hij verliggen, zodat de schalen eraf vallen. Eén keer gaat hij zelfs bovenop een klankschaal liggen! Die wil hij ook niet. Dan pak ik de twee grote klankschalen en vier kleintjes die ik voor hem bedacht had om achter te laten. En ja hoor… daar zien we ineens rust en ontspanning op zijn gezicht. Twan heeft zijn eigen klankschalen uitgekozen.

Zo zie je maar, ook zonder woorden kunnen we precies aangeven wat we willen. En Twan is daar een kei in!

We genieten samen van de klanken… Even hoeft er helemaal niets… Gewoon zijn…

Twan had al de hele nacht en dag epeleptische aanvallen gehad. Maar de avond na de klankschalensessie slaapt Twan weer goed. De volgende dag krijg ik een appje van zijn moeder: “Hij heef goed geslapen vannacht, dus ik denk dat je elke dag even moet komen (met een knipoog erbij).”

Wat is het toch mooi… je ontmoet iemand… en die zit meteen in hart. En dat zonder woorden… wat is het leven toch wonderlijk!

#klankschalen #klankschalensessie #verstandelijkebeperking #lichamelijkebeperking #zorg #activiteitenbegeleiding #liefde #ontspanning #makeawish #makeawishfoundation #balansinjezelf #lochem #achterhoek #deventer #gelderland #balansinjezelflochem #linda

Wil jij een één op één wellnessmomentje met klankschalen? Bij jou thuis of bij mijn praktijk in Lochem? Neem dan gerust contact met mij op. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Want iedereen verdient een wellnessmomentje!

Werk je met mensen met een beperking en zoek je een leuke activiteit bij jullie zorginstelling? Ook dan kun je bij Linda terecht.