Chakra massage met klankschalen

Klankschalen chakra behandeling, chakra healing met klankschalen, Arnhem, Ede, Wageningen, Linda, klankschalen chakra massage

  • Chakra’s zijn energiepunten in je lichaam
  • Zij zijn het geleide systeem van de universele energie stromen
  • Elk chakra heeft haar eigen kleur, toon, karakter en energieniveau
  • Door geblokkeerde chakra’s stroomt energie minder goed
  • In ontspanning kunnen blokkades opgeheven worden

Klankschalen massage, klankschalenmassage kleding aan, klankschalen voelen, balansinjezelf, ontspannen met klankschalen, Arnhem, Ede, Wageningen, Linda

Hoe verloopt een chakra massage met klankschalen?

Tijdens de sessie lig je in kleding op de massagetafel. Er worden klankschalen op je chakra’s en om je lichaam geplaatst die zachtjes worden aangeslagen met een klopper.

Je mag heerlijk ontspannen. Terwijl we de 7 hoofdchakra’s langsgaan werken met affirmaties die bij elk chakra passen.

Door het aanslaan van de klankschalen op je chakra’s kun je jouw aandacht makkelijker bij je chakra’s te houden en dwaal je minder af met je gedachten.

Dankzij de klank en affirmaties kunnen eventuele blokkades die zich in de chakra’s hebben opgehoopt opheffen.

Deze affirmaties krijg je na de behandeling thuisgestuurd, zodat je ook na de behandeling aan positieve energie kunt blijven werken.

Hoe werken klankschalen?

Klankschalen hebben een volle klank die rijk is aan boventonen. Wanneer de schaal op je staat, dan werken de klanktrillingen dankzij resonantie diep door in je lichaam.

Wanneer je een steentje in het water gooit, zie je golfjes verschijnen. Je lichaam bestaat voor het grootste gedeelte uit water. Wanneer we klankschalen op het lichaam plaatsen en deze aanslaan met een klopper, dan beweegt het water in je.

Hierdoor ontvangen je lichaamscellen op subtiele wijze een innerlijke massage. Daarom wordt het aanslaan van klankschalen op iemands lichaam een klankschalenmassage genoemd.

Je ervaart rust. Je hoeft nergens aan te denken, nergens naartoe. Je neemt als het ware een ‘vakantie’ van jezelf en je eigen gedachten.

Een klankschalenmassage is vooral gericht op ontspanning. Ontspanning biedt ruimte voor het oplossen van eventuele vermoeidheid- en stressklachten of ‘druk in je hoofd’ zijn.

Affirmaties

Tijdens de behandeling werken we met affirmaties. Affirmaties zijn korte bekrachtigende en positieve zinnetjes die je tegen jezelf als een soort mantra zegt.  Met affirmaties beïnvloed je je gedachten, je zelfbeeld, gezondheid en je zelfvertrouwen.

Na de behandeling krijg je de affirmaties mee naar huis. Je kunt de affirmaties circa 10 minuten per dag voor jezelf herhalen. Bijvoorbeeld net voor je gaat slapen, maar je kunt het ook onderweg in de auto naar je werk of tijdens het sporten doen. Wanneer je de affirmaties opzegt, zorg ervoor dat je je niet gehaast voelt. Voel dankbaarheid, terwijl je de affirmatie herhaalt. Want jouw emotie die er aan gekoppeld is, beïnvloedt jouw onbewuste ook.

Herhaling van affirmaties zijn heel krachtig. Je herprogrammeert jezelf als het ware met affirmaties. Je bevestigt eenvoudigweg wat waar is voor jou en je voegt tegelijkertijd informatie toe aan de geheugencellen van je geest.

Denk maar eens aan wat je vroeger bijvoorbeeld van een ander kind hoorde: “Ik wil niet met jou spelen.” En dit zinnetje herhaalt zich in jouw hoofd, totdat jij gelooft dat het waar is. En niet alleen dit ene kindje, maar je projecteert het op iedereen. Daar leef je ook naar. Je gelooft dat niemand met je wil spelen, dat je liefde niet verdient. Maar wanneer je er genoeg van hebt en het omdraait: “Ik mag liefde voelen, geven en ontvangen,” dan komt er een moment waarop je voelt dat dit waar is.

Soms voelt dat in het begin heel vreemd. De kans is groot dat je het bij de eerste keer herhalen niet gelooft. Maar het helpt als je doet alsof je in een toneelstukje speelt en doet alsof het al waar is. Gebruik een toon waarbij je doet alsof het al zover is. Je kunt er een dankbare emotie en/of een beeld bij maken waarbij je ziet en voelt dat iets je gelukt is. Dit blijf je voor jezelf herhalen, totdat het voor jou voelt dat het waar is.

Op deze manier verander je patronen in je leven. Ruim je oude negatieve gedachten op en verander ze in bewust gekozen positieve zinnen.

Lees hier meer over affirmaties.

Gericht op ontspanning

Een klankschalenbehandeling is vooral gericht op ontspanning. Ontspanning biedt ruimte voor het oplossen van eventuele vermoeidheid- en stressklachten of ‘druk in je hoofd’ zijn.

Het ‘Center for Neuroacoustic Research’ en het ‘Calafornia Institute of Human Science’ toonde met wetenschappelijk onderzoek aan dat de geluidstrillingen van Tibetaanse klankschalen een helend effect kunnen hebben.

Dit bekent niet dat je direct beter wordt wanneer je een klankschaal hoort of voelt. Maar de klankschalen kunnen je helpen.

Wanneer je tot rust komt door de prachtige klanken van de boventonen kan er acceptatie komen van ziekte of stress en ontspan je. Door de ontspanning zal bloed weer beter doorstromen op plekken waar je verkrampt was of een blokkade had. Hierdoor kunnen afvalstoffen worden afgevoerd en kan jouw eigen lichaam ervoor zorgen dat je weer in balans komt en heelt.

De uitwerking van een klankschaalmassage kan variëren van het ervaren van lichamelijke vermoeidheid of juist tot meer energie. Dit kan aanhouden van een uur tot enkele dagen.

Omdat er afvalstoffen vrij kunnen komen door de ontspanning die je ervaart tijdens de klankschaalmassage, raad ik je aan om na een klankschalensessie veel water te drinken.

Kledingadvies chakra massage met klankschalen

Tijdens de sessie lig je in kleding op de massagetafel. Het is aan te raden om gemakkelijk zittende kleding te dragen zonder grote knopen of gespen.
Ook vragen we je je sieraden af te doen tijdens de behandeling.

Duur van de chakra behandeling met klankschalen

Na een korte intake, wordt er een begin gemaakt met de klankschaalmassage. Vervolgens geniet je nog een paar minuten na van de rust die je ervaart na de behandeling, alvorens je weer opstaat. Je kunt kiezen voor een sessie van uur of anderhalf uur.

Voor wie is de chakra behandeling met klankschalen geschikt?

Voor iedereen die graag wil ontspannen, behalve voor mensen met epilepsie, voor mensen met een pacemaker of met andere in het lichaam geplaatste medische onderdelen en zwangere vrouwen. Bij twijfel kun je het beste van tevoren contact opnemen met klankschalenbehandelaar Linda.

ADD, ADHD, HSP, stress, overspannen, burn-out

Vooral mensen die vaak ‘druk in hun hoofd’ zijn (ik spreek uit eigen ervaring) zorgen de klanken dat je tot rust komt. Je kunt heerlijk wegdromen op de klanken. Hoeft even aan niets te denken, niets te doen, je mag gewoonweg zijn.

Ervaringen

Lees hier reviews van massages bij Balans in jezelf te Lochem.

Wat kost een chakra massage met klankschalen?

Een chakra massage met klankschalen van 60 minuten kost € 79,-.
Een chakra massage met klankschalen van 90 minuten kost € 109,-.

Tarieven zijn inclusief

  • het gebruik van een dekentje en/of handdoek
  • aan het einde van de behandeling krijg je een kopje thee met iets lekkers om even bij te komen
  • je ontvangt een boekje met de affirmaties met uitleg
HOME