Verander jouw negatieve gedachten met positieve affirmaties

Wat zijn affirmaties?

Affirmaties zijn korte bekrachtigende en positieve zinnetjes die je tegen jezelf als een soort mantra zegt.  Met affirmaties beïnvloed je je gedachten, je zelfbeeld, gezondheid en je zelfvertrouwen.

Herhaling van affirmaties zijn heel krachtig. Je herprogrammeert jezelf als het ware met affirmaties. Je bevestigt eenvoudigweg wat waar is voor jou en je voegt tegelijkertijd informatie toe aan de geheugencellen van je geest.

Bij de chakra behandeling met affirmaties leer je hoe je affirmaties gebruikt.

Herhaal affirmaties 10 minuten per dag

Je kunt positieve affirmaties circa 10 minuten per dag voor jezelf herhalen. Bijvoorbeeld net voor je gaat slapen, maar je kunt het ook onderweg in de auto naar je werk of tijdens het sporten doen. Wanneer je affirmaties opzegt, zorg ervoor dat je je niet gehaast voelt. Voel dankbaarheid, terwijl je de affirmatie herhaalt. Want jouw emotie die er aan gekoppeld is, beïnvloedt jouw onbewuste ook.

Doorbreek oude denkpatronen

Denk maar eens aan wat je vroeger bijvoorbeeld van een ander kind hoorde: “Ik wil niet met jou spelen.” En dit zinnetje herhaalt zich in jouw hoofd, totdat jij gelooft dat het waar is. En niet alleen dit ene kindje, maar je projecteert het op iedereen. Daar leef je ook naar. Je gelooft dat niemand met je wil spelen, dat je liefde niet verdient. Maar wanneer je er genoeg van hebt en het omdraait: “Ik mag liefde voelen, geven en ontvangen,” dan komt er een moment waarop je voelt dat dit waar is.  

Van toneelstukje naar echt voelen

Soms voelen positieve affirmaties in het begin heel vreemd. De kans is groot dat je het bij de eerste keer herhalen niet gelooft. Maar het helpt als je doet alsof je in een toneelstukje speelt en doet alsof het al waar is.

Gebruik een toon waarbij je doet alsof het al zover is. Je kunt er een dankbare emotie en/of een beeld bij maken waarbij je ziet en voelt dat iets je gelukt is. Dit blijf je voor jezelf herhalen, totdat het voor jou voelt dat het waar is.

Ruim negatieve gedachten op

Door affirmaties te herhalen verander je patronen in je leven. Ruim je oude negatieve gedachten op en verander ze in bewust gekozen positieve zinnen.

Lees hier waarom affirmaties zo krachtig zijn: resonantie, water en gedachten.

Home>