Klankschalenmassage

Klankschalenmassage 

Hoe verloopt een klankschalenmassage?

Tijdens de behandeling lig je in kleding op de massagetafel. Er worden klankschalen op en om je lichaam geplaatst die zachtjes worden aangeslagen met een klopper.

Je mag heerlijk ontspannen. En als je merkt dat je wat slaperig wordt, dan geef je daar gewoon aan toe.

Klankschalen hebben een volle klank die rijk is aan boventonen. Wanneer de schaal op je staat, dan werken de klanktrillingen dankzij resonantie diep door in je lichaam. Ook wanneer je slaperig bent.

Wanneer je een steentje in het water gooit, zie je golfjes verschijnen. Je lichaam bestaat voor het grootste gedeelte uit water. Wanneer we klankschalen op het lichaam plaatsen en deze aanslaan met een klopper, dan beweegt het water in je.

Hierdoor ontvangen je lichaamscellen op subtiele wijze een innerlijke massage. Daarom wordt het aanslaan van klankschalen op iemands lichaam een klankschalenmassage genoemd.

Je ervaart rust. Je hoeft nergens aan te denken, nergens naartoe. Je neemt als het ware een ‘vakantie’ van jezelf en je eigen gedachten.

Healing dankzij klankschalen

Een klankschalenbehandeling is vooral gericht op ontspanning. Ontspanning biedt ruimte voor het oplossen van eventuele vermoeidheid- en stressklachten of ‘druk in je hoofd’ zijn.

Het ‘Center for Neuroacoustic Research’ en het ‘Calafornia Institute of Human Science’ toonde met wetenschappelijk onderzoek aan dat de geluidstrillingen van Tibetaanse klankschalen een helend effect kunnen hebben.

Wanneer je tot rust komt door de prachtige klanken van de boventonen kan er acceptatie komen van ziekte of stress en ontspan je. Door de ontspanning zal bloed weer beter doorstromen op plekken waar je verkrampt was of een blokkade had. Hierdoor kunnen afvalstoffen worden afgevoerd en kan jouw eigen lichaam ervoor zorgen dat je weer in balans komt en heelt.

Een klankschalenmassage waarbij je in kleding ligt op een massagetafel

Kledingadvies tijdens de klankschalenmassage

Tijdens de behandeling lig je in kleding op de massagetafel. Het is aan te raden om gemakkelijk zittende kleding te dragen zonder grote knopen of gespen.

Duur van de klankschaalmassage

Na een korte intake, wordt er een begin gemaakt met de klankschaalmassage. Vervolgens geniet je nog een paar minuten na van de rust die je ervaart na de behandeling, alvorens je weer opstaat. 
Je kunt kiezen voor een sessie van een half uur, een uur of anderhalf uur.

Balans in Jezelf ontspannen in de Acherhoek met klankschalen, massage, reiki, balansinjezelf.com
De praktijkruimte van Balans in Jezelf te Lochem

Voor wie is de klankschalenmassage geschikt?

Voor iedereen die graag wil ontspannen, behalve voor mensen met epilepsie, voor mensen met een pacemaker of met andere in het lichaam geplaatste medische onderdelen en zwangere vrouwen. Bij twijfel kun je het beste van tevoren contact opnemen met klankschalenbehandelaar Linda.

ADD, ADHD, HSP, stress, overspannen, burn-out

Vooral mensen die vaak ‘druk in hun hoofd’ zijn zorgen de klanken dat je tot rust komt. Je kunt heerlijk wegdromen op de klanken. Je hoeft even aan niets te denken, niets te doen, je mag gewoonweg zijn.

Klankschalenmassage
Tibetaanse klankschalen staan op en om je heen tijdens een massage met klankschalen

Review klankschalenmassage

Review van Fred: “Na 23 jaar eindelijk hoofdpijnvrij.” Bekijk hier de video: “Na 23 jaar hoofdpijnvrij dankzij klankschalenmassage“.

Review van Annemieke: “Gisteren mochten mijn vriendin en ik deelnemen aan een duo klankschalen massage. Wat een geweldige ervaring. Nooit eerder heb ik een moment gehad dat ik even nergens aan dacht, even nergens aan hoefde te denken. Gisteren mocht ik dat ervaren dankzij Linda. Het was heerlijk. Soms zie je mensen voor zich uit kijken. Ik vraag soms waar ze aan denken? Nergens aan is dan het antwoord. Ik was altijd zo jaloers dat ik dat gevoel niet kende. Echter, toen Linda de klankschaal van mijn buik op mijn borst legde en de klank heerlijk dichtbij klonk leek het alsof ik ” open ging”. Heel apart. Er was ineens enorm veel ruimte en mijn hoofd was heerlijk ” leeg”. Moeilijk te beschrijven. Maar voor mij was het een geweldige ervaring, een meer dan ontspannen belevenis. Zeker een aanrader. Dank je wel Linda.”

Lees hier meer reviews over massages met Tibetaanse klankschalen.

Ook biedt ik een klankschalen wellness massage met etherische olie (hierbij is je bovenkleding uit) en een klankschalen-chakra-massage (waarbij je met affirmaties werkt) aan.

Wat kost een klankschalenmassage?

Een massage met klankschalen van 30 minuten kost € 39,-.
Een massage met klankschalen van 60 minuten kost € 69,-.
Een massage met klankschalen van 90 minuten kost € 99,-.

Een duo massage met klankschalen waarbij je heerlijk onstpant met zijn tweeën kost € 109,- (€ 54,50 per persoon).

Yin yoga, Yoga Nidra, klankschalen ruimte, Balansinjezelf.com te Lochem, Achterhoek, Gelderland
Balans in Jezelf ligt op een unieke locatie in Lochem