Klankschalenmassage voor kinderen

Ontspannen klankschaalmassage voor kinderen. Knuffel mag mee... Klanschalen massage voor kinds. Ook add, adhd, druk kind... ervaar weer balans in jezelf... Arnhem.

Jouw kind geniet van de prachtige klanken en het ‘grappige’ gevoel van de klankschalen en komt helemaal tot ontspanning door een rustgevende klankschaalmassage.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Klankschalenmassage-voor-kinderen-I-balansinjezelf.com-Arnhem-Velp-Renkum-I-klankmassage-kind-I-klankschaal-tot-rust-komen-kind-3-1024x576.jpg

“Als je wilt weten hoeveel invloed geluid heeft, denk dan maar eens wat een zacht gefluister of een angstige gil met je doet.”

Mariëlle uit Arnhem:
“Mijn zoontje vond eindelijk rust in een – voor hem – chaotische wereld. Dank je Linda!!”

Hoe verloopt een klankschalenmassage?

Tijdens de behandeling lig je in kleding op de massagetafel. Er worden klankschalen op en om je lichaam worden geplaatst die zachtjes worden aangeslagen met een klopper.

Je mag heerlijk ontspannen. En als je merkt dat je wat slaperig wordt, dan geef je daar gewoon aan toe.

Klankschalen hebben een volle klank die rijk is aan boventonen. Dat betekent dat je naast de grondtoon, als je heel goed luistert, meerdere tonen kunt horen die hoger zijn dan de grondtoon. Wanneer de schaal op of naast je staat, dan werken de klanktrillingen dankzij resonantie diep door in je lichaam. Ook wanneer je slaperig bent.

Wanneer je een steentje in het water gooit, zie je golfjes verschijnen. Je lichaam bestaat voor het grootste gedeelte uit water. Wanneer we klankschalen op het lichaam plaatsen en deze aanslaan met een klopper, dan beweegt het water in je. Net als wanneer je een steentje in het water gooit.

Hierdoor ontvangen je lichaamscellen op subtiele wijze een innerlijke massage. Daarom wordt het aanslaan van klankschalen op iemands lichaam een klankschalenmassage genoemd.

Je ervaart rust. Je hoeft nergens aan te denken, nergens naartoe. Je neemt als het ware een ‘vakantie’ van jezelf en je eigen gedachten.

Een klankschalenmassage is vooral gericht op ontspanning. Ontspanning biedt ruimte voor het oplossen van eventuele vermoeidheid- en stressklachten of ‘druk in je hoofd’ zijn.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Klankschalenmassage-voor-kinderen-I-balansinjezelf.com-Arnhem-Velp-Renkum-I-klankmassage-kind-I-klankschaal-tot-rust-komen-kind-1-1024x576.jpg

Gericht op ontspanning

Een klankschalenbehandeling is vooral gericht op ontspanning. Ontspanning biedt ruimte voor het oplossen van eventuele vermoeidheid- en stressklachten of ‘druk in je hoofd’ zijn.

Het ‘Center for Neuroacoustic Research’ en het ‘Calafornia Institute of Human Science’ toonde met wetenschappelijk onderzoek aan dat de geluidstrillingen van Tibetaanse klankschalen een helend effect kunnen hebben.

Wanneer je tot rust komt door de prachtige klanken van de boventonen kan er acceptatie komen van ziekte of stress en ontspan je. Door de ontspanning zal bloed weer beter doorstromen op plekken waar je verkrampt was of een blokkade had. Hierdoor kunnen afvalstoffen worden afgevoerd en kan jouw eigen lichaam ervoor zorgen dat je weer in balans komt en heelt.

De uitwerking van een klankschaalmassage kan variëren van het ervaren van lichamelijke vermoeidheid of juist tot meer energie. Dit kan aanhouden van een uur tot enkele dagen.

Omdat er afvalstoffen vrij kunnen komen door de ontspanning die je ervaart tijdens de klankschaalmassage, raad ik je aan om na een klankschalensessie veel water te drinken.

Kledingadvies

Tijdens de behandeling lig je in kleding op de massagetafel. Het is aan te raden om gemakkelijk zittende kleding te dragen zonder grote knopen of gespen.
Ook vragen we je je sieraden af te doen tijdens de behandeling.

Je eigen knuffel meenemen

Natuurlijk mag je je lievelingsknuffel meenemen. Wanneer je het spannend vindt, kunnen we eerst een kleine klankschaal op jouw knuffel zetten. Dan kun je zien en horen wat de klankschaal doet. Daarna kunnen we de klankschaal op jou zetten, terwijl jouw knuffel lekker tegen je aanligt.

klankschaalmassage op knuffel van kind, balansinjezelf.com, ontspannen met klankschalen arnhem ede wageningen velp

Duur van de behandeling

Na een korte intake wordt er een begin gemaakt met de behandeling. Deze duurt  circa 30 minuten, afhankelijk van hoe lang je kan of wil blijven liggen. Vervolgens geniet je nog een even na van de rust die je ervaart na de behandeling, alvorens je weer opstaat.Ter afsluiting krijgen jullie een kopje thee met iets lekkers.

Jouw (groot)ouder / oppas mag in de hal wachten. Vindt je het de eerste keer spannend? Dan mag degene die met jou meekomt in dezelfde ruimte komen zitten.

Voor wie is de klankschalenmassage geschikt?

Voor ieder kind die graag wil ontspannen, behalve voor kinderen met epilepsie en voor degenen met een pacemaker of met andere in het lichaam geplaatste medische onderdelen. Bij twijfel kun je het beste van tevoren contact opnemen met klankschalenbehandelaar  Linda.

ADD, ADHD, HSP, druk in je hoofd

Natuurlijk zijn alle kinderen van harte welkom! Of je nu ‘gewoon’ bent (wat is dat dan?) of een beetje ‘anders’ bent. Vooral bij kinderen die vaak ‘druk in hun hoofd’ zijn zorgen de klanken dat je tot rust komt. Je kunt heerlijk kunt wegdromen op de klanken. Hoeft even aan niets te denken, niets te doen, je mag gewoonweg zijn.

Vooral wanneer je eigen gedachten heel druk zijn, ik noem het altijd ‘stuiterballetjes in mijn hoofd’, dan zorgen de klanken ervoor dat je tot rust komt, alsof de stuiterballetjes in je hoofd stil gaan liggen.

kids klankschaalmassage, klankschaalmassage brengt ontspanning, klankschalen zijn leuk, singing bowls, balans in jezelf arnhem

Na de sessie

Probeer (indien mogelijk) na de sessie ook niet direct iets te plannen. Neem ook na de sessie tijd voor jezelf. Misschien samen met je papa, mama, oma, opa of oppas, en geniet samen na van de rust die je hebt ervaren.

Je zou bijvoorbeeld na de sessie mandala’s kunnen inkleuren, om de rust te bewaren die je voelde. Ook kun je schilderen, kleien, haken, een wandeling door het bos of het park maken of je gaat gewoon lekker voor je uitstaren… Probeer er achter te komen wat voor jou werkt om rust te blijven ervaren. En als je kunt, probeer elke dag minimaal een kwartier deze rust voor jezelf te nemen. Bijvoorbeeld net voordat je naar bed gaat. Want dan stuiteren de ‘stuiterballetjes in je hoofd’ minder of zelfs helemaal niet meer.

En dat kun je langzaam opvoeren. Steeds een kwartiertje erbij: voordat je naar school gaat, tussen de middag en wanneer je terug komt van school. Zo kom je meer tot rust en leer je goed naar je eigen lichaam te luisteren.

Ervaringen

Lees hier  meer ervaringen.

Tarieven

Lees hier meer.

Ook voor kinderen

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Klankschalenmassage-voor-kinderen-I-balansinjezelf.com-Arnhem-Velp-Renkum-I-klankmassage-kind-I-klankschaal-tot-rust-komen-kind-4-1024x576.jpg

Ook bieden wij een klankschalen-olie-massage en klankschalen-chakra-massage aan. Deze zijn ook geschikt voor kinderen. Daarnaast kun je ook kinderfeestjes geven, waarbij kinderen een klankreis ondergaan, elkaar leren massages te geven et cetera.

Ook kun je bij ons een cadeaubon voor kinderen bestellen.

Cadeaubon balansinjezelf.com, giftcard balans in jezelf Arnhem, cadeaubon klankschalen massage (1)

HOME