Yin Yoga in Lochem

Yin Yoga is een zeer ontspannen bewegingsvorm. De asana’s (yoga houdingen) worden 3 tot 5 minuten aangehouden. Hierdoor werk je vooral op je facia bindweefsel, waarin emoties worden opgeslagen.

Yin Yoga in Lochem

Spanning ebt weg dankzij yin yoga

In het begin van de houding zul je wellicht op sommige plekken iets spanning voelen. Maar na een paar minuten zul je merken hoe die spanning wegebt. Er ontstaat ruimte. Wellicht voel je zelfs een betere doorstroming van energie.

Voel energie stromen

Misschien ervaar je meteen een (betere) stroming van energie. Maar als je al een tijd lang moeilijk bij je gevoel kunt komen kan het even duren voordat je dit waarneemt. En dat is oké. Niets moet, alle mag.

Leer je grenzen kennen

Bij Yin Yoga ligt de nadruk op je eigen lichaam te ontdekken. Om niet over je te grenzen gaan en te leren hoe je met weinig inspanning toch je lichaam kunt strekken en ontspannen. Meestal in een zittende of liggende houding. Waarbij je bolsters en kussentjes kunt gebruiken als ondersteuning voor jouw lichaam. Zodat je écht even helemaal tot rust kan komen. Je voelt dan letterlijk dat je jouw lichaam even niet hoeft te dragen, maar het gedragen wordt.

Leren met jouw gedachten bij jezelf te zijn


Het gaat tijdens deze les om jou. Om jouw lichaam en jouw geest. Je leert om niet met je gedachten bij anderen te zijn. Je hoeft dus ook niet te kijken hoe ver anderen in de houding komen. Je mag helemaal met je aandacht bij jezelf zijn. Bij jouw lichaam. Wat kun je vandaag wel of niet. Waar ligt jouw grens? Die zoek je op, maar ga je niet overheen. En dat kun je meenemen in je dagelijkse leven. Zodat je daar ook minder vaak over je eigen grenzen gaat.

Kijk met liefde naar jezelf en naar jouw lichaam

Op deze manier leer je om met meer liefde naar jezelf te kijken. En naar jouw lichaam. Die is jouw beste vriend. Al lijkt dat soms niet zo. Je leert weer van jouw lichaam te houden.

Je bent je gedachten niet

Je leert dat jouw mind heel handig is. Bijvoorbeeld als je in de winkel moet betalen en wisselgeld kan berekenen. Maar je leert ook dat jij jouw gedachten niet bent. Je leert om bij jezelf te blijven.

“Yin yogahoudingen zorgen voor balans in jezelf.”

Linda

Energie voor leuke dingen overhouden

Wist je dat denken bijna de meeste energie vergt? Dus als je leert minder te denken dankzij yogalessen, hou je energie over voor andere (en misschien leukere) dingen.

Ademhaling

Tijdens de les hebben we ook aandacht voor onze ademhaling. We ademen gemiddeld 15 keer per minuut. Ademhaling stimuleert de verbranding van zuurstof en glucose. Het produceert de energie die nodig is om onze spieren bewegen, ons hart te laten kloppen en onze mentale denkprocessen te voeden.

Herstelling zenuwstelsel


Door op je ademhaling te letten kun je in een ontspanningsstand komen. Een langzame en diepe ademhaling zorgt voor een rustige en tevreden toestand in lichaam en geest. In ontspanning kan je zenuwstelsel herstellen.

Yin Yoga & Restorative Yoga bij burn-out

Als je een burn-out hebt maakt je lichaam veel cortisol, een stress hormoon, aan en dat put je bijnieren uit. Ga je enorm hard sporten, dan raak je nog meer energie kwijt. En dat is nu net wat je lichaam je op dit moment niet te geven heeft. Daarom kun je wel heel goed aan deze liefdevolle en zachte vorm van yoga doen.

“Je leert minder te denken.
Daardoor hou je energie over
voor andere (en misschien leukere) dingen.”

Linda

Je lichaam is je beste vriend. Als die zegt: “Nee, nu kan ik dat niet,” dan luister daar goed naar. Je lichaam geeft je grenzen aan. Yin Yoga en/of Restorative Yoga helpt je die grenzen (weer) te voelen.

Het zijn zachte en liefdevolle houdingen die je lichaam helpen rekken en strekken binnen jouw eigen grenzen. Met ademhalingsoefeningen en meditaties om jouw mind te trainen liefdevoller naar jezelf te zijn.

De yogastudio in Lochem

Balans in Jezelf zit in een praktijkruimte aan de rand van Lochem. Vanuit de yogastudio heb je prachtig uitzicht op het bos de Paasberg.
De ruimte is voorzien van vloerverwarming, een zachte vinylvloer, extra dikke yogamatten, fluffy dekens en fluwelen kussentjes. Alles om het jou zo comfortabel mogelijk te maken, zodat je zo diep mogelijk in ontspanning kunt komen.

Yin yoga, Yoga Nidra, klankschalen ruimte, Balansinjezelf.com te Lochem, Achterhoek, Gelderland

Yin yoga & lichamelijke beperking

Yin Yoga kun je wellicht ook doen als je lichamelijke beperkingen hebt. Weet je niet zeker of je dat lukt? Bel of mail Linda gerust om te overleggen wat de mogelijkheden zijn voor jou.

Lesrooster & tarieven Yin Yoga in Lochem

Je kunt wekelijks lessen volgen bij Balans in Jezelf te Lochem. Begin gerust met één of drie proeflessen yoga. Hier vindt je het lesrooster & de tarieven voor de yogalessen.

Geef je op via Linda 06-45 009 380 of linda@balansinjezelf.com.
Je bent van harte welkom.


Yoga Nidra >
Online videoles yin yoga in Lochem>

HOME>