Klankschalenmassage Thiago – Stichting Make-a-Wish

Klankschalenmassage, activiteit verstandelijke beperking

Een klankschalenmassage bij verstandelijke en lichamelijke beperking

Onlangs mocht ik voor Stichting Make-a-Wish een heerlijk ontspannende klankschalenmassage geven aan Thiago. Thiago is 16 jaar is lichamelijk en verstandelijk beperkt.

Hij kan niet praten en aangeven wat hij graag wil, maar gelukkig kennen zijn moeder en begeleidsters hem heel goed en weten precies wat Thiago als liefste wens zou willen. Zwemmen en daarna een heerlijk onstpannende klankschalenmassage met Tibetaanse klankschalen.

Parc Spelderholt

Klankschalensessie bij Parc Spelderholt


Thiago mag de hele dag genieten bij Parc Spelderholt in Beekbergen. Daar mag ik met mijn klankschalen naartoe. Hij heeft een mooie kamer met een bed waar hij heerlijk op kan liggen.

Bij Parc Spelderholt heb je een acedemie en kunnen jongeren met een verstandelijke beperking ook leren hoe je in een restaurant / hotel werkt. Een perfecte locatie dus voor deze dag. Ik heb hier ook een tijdje in het restaurant mogen werken met deze jeugd. Echt een hele mooie locatie met een heus kasteel.

Klankschalen klaar zetten voor activiteit met verstandelijke beperking

Terwijl Thiago met zijn moeder en broertjes lekker aan het zwemmen zijn, zet ik de klankschalen vast klaar in de kamer die speciaal voor deze dag is geregeld. Kan hij tijdens deze zorg activiteit straks heerlijk snoezelen.

Na het zwemmen wordt Thiago met de takellift op het bed geplaatst.

Klankschalen voor klankschalenmassage

Klankschaalsessie begint met een blij gevoel

Ik begin met een klankschaal door zijn aurastreek, zodat hij even kan wennen aan de klanken. De eerste tien minuten is hij heel blij en druk. Zijn armen bewegen alle kanten op. En hij heeft een grote glimlach om zijn mond.

Klankschalensessie, klankreis voor Thiago van Make-a-Wish

Een klankschalenmassage geeft ontspanning

Na tien minuten neemt de drukte af. En hij komt helemaal in de rust. Totale ontspanning…

Zijn begeleidster tilt zijn arm op en zegt tegen de stagiare: “Zie je hoe zijn arm nu helemaal zonder spanning is? Hij ontspant nu door de klanken.” Zo mooi om te zien.

Af en toe kijkt hij even door zijn prachtige, lange wimpers om te kijken wat er gebeurt en dan zie je dat hij weer in de rust komt. Echt helemaal bij zichzelf komt.

Wat is het toch magisch om te zien wat klanken van klankschalen kunnen doen. Wat voor enorme rust en ontspanning het teweeg kan brengen.

Snoezelen en knuffelen met mama

Thiago ligt te snoezelen…

En na de sessie zo heerlijk knuffelen met mama die de laatste helft van de klankschalensessie ook meegeniet. Prachtig om dit mee te mogen maken!

Klankschalenmassage Jongen met verstandelijke en lichamelijke beperkingMake-a-Wish, dank je wel voor de uitnodiging. Dat ik mag helpen om deze dag voor Thiago er één te maken om nooit te vergeten. Niet alleen voor hem, maar ook voor mij.

Ik voel me elke dag weer dankbaar dat ik mensen mag helpen om ontspanning in hunzelf te mogen vinden.

Hotel Kasteel Parc Spelderholt

#Makeawish #parkspelderholt #klankschalen #klankshalensessie #klankshalenmassage #klankreis #klankbad #klankconcert #singingbowls #verstandelijkebeperking #lichamelijkebeperking #balansinjezelf #balansinjezelflochem #lochem #dankbaar #genieten #ontspanning #zorg #activiteitzorg #dankbaar