Yoga Nidra (liggende meditatie) in Lochem

Nidra betekent ‘slaap’. Yoga Nidra wordt ook wel vertaald als ‘slaap van de yogi’s’. Als men regelmatig Yoga Nidra beoefent, blijkt dat men zich evenveel ontspannen voelt als na 3 tot 4 uur slapen.

Yoga Nidra in Lochem, 3 tot 4 uur slaap inhalen yoga, balansinjezelf.com

Hoe voer je Yoga Nidra uit?

Je ligt in de Savasana, een Yoga houding die ook wel de lijkhouding genoemd wordt. Het is een houding waarbij je ultieme ontspanning ervaart, waarbij je niets hoeft. Je hoeft alleen maar te liggen en ademen. Je ontspant lichamelijk, geestelijk en emotioneel. Je innerlijke bewustzijn blijft echter helder en wakker.

Je hoeft hiervoor dus niet lenig te zijn.

Review yoga nidra Lochem, balansinjezelf.com

Lees hier meer reviews over yoga in Lochem>

Yoga Nidra is een ontspanningsmethode

Door de opbouw van de les pendel je tussen de alfa- en theta-fase heen en weer. Tijdens Yoga Nidra bevindt de hersenacitviteit zich vooral in de alfa-fase. Het domein van de ontspanning. Je bent dan nog wel wakker, maar bevindt je in ontspannen toestand. Bijvoorbeeld als je ligt te luisteren met de ogen dicht. Je mind komt tot rust en je zakt in je lichaam. Je kunt een gevoel van zwaarte in je lichaam waarnemen.

Daarnaast komt je hersenactiviteit ook in het thèta-fase. Dit is het moment dat je het gevoel hebt dat je wegzakt in de slaap (zonder in de delta-fase van de diepe slaap te komen). Het voorstadia van de slaap, waarbij je dommelt. Dan merk je dat je een deel van de meditatie niet hebt meegemaakt. Tijdens dit moment haal je slaap in.

Bij Yoga Nidra is het niet de bedoeling dat je in de Delta-fase komt, de diepe slaapfase. Je blijft helder wakker, waardoor je je na de les lichamelijk en geestelijk helder en fit voelt.

Teamuitje, personeelsuitje, ontspannen uitje, Lochem, Achterhoek, balansinjezelf.com

 De voordelen van Yoga Nidra / Liggende meditatie

Door de totale ontspanning  kunnen lichamelijke en geestelijke spanningen worden losgelaten. Blokkades kunnen worden doorbroken. Je ervaart meer balans in jezelf.


De voordelen die je kunt ervaren:

 • Spanning en stress loslaten
 • Betere omgang bij burn-out
 • Betere slaap
 • Makkelijker in en uit slaap komen
 • Meer kalmte, rustige en weloverwogen reageren
 • Grote weerbaarheid
 • Meer aankunnen
 • Verbeteren van concentratievermogen en creativiteit
 • Verscherping van intuïtie
 • Waarneming wordt aangescherpt
 • Makkelijker beslissingen nemen
 • Meer tevredenheid
 • Algehele gezondheidsverbetering

De yogastudio in Lochem

Yoga studio in Lochem
De yogastudio Balans in Jezelf te Lochem met uitzicht op de Paasberg

Aan de rand van Lochem, tegenover het Open Luchttheater bevindt zich de yogastudio van Balans in Jezelf. Het bos de Paasberg ligt ernaast en vanuit de studio heb je hier een prachtig uitzicht op.
Er is vloerverwarming en een zachte vinylvloer. Daarnaast zijn er extra dikke yogamatten, fluffy dekens en fluwelen kussentjes.

Alles om het jou zo comfortabel mogelijk te maken, zodat je zo diep mogelijk in ontspanning kunt komen.

Yoga Nidra & lichamelijke beperking

Yoga Nidra kun je ook als je lichamelijke beperkingen hebt. Weet je niet zeker of je dat lukt? Bel of mail Linda gerust om te overleggen wat de mogelijkheden zijn voor jou.

Lesrooster & tarieven Yin Yoga in Lochem

Je kunt wekelijks lessen volgen bij Balans in Jezelf te Lochem. Hier vindt je het lesrooster en de tarieven voor yogalessen in Lochem.

Geef je op via Linda 06-45 009 380 of linda@balansinjezelf.com.
Je bent van harte welkom.


Yin yoga >