Week 1 – Water en gedachten

Leestijd circa 3 minuten + 1 oefening

Klankschaal en 7 chakra's

Een lichaam bestaat voor gemiddeld 70% uit water. Naarmate je ouder wordt, wordt het percentage iets minder.

Masaru Emoto, auteur van ‘De boodschap van het Water’ en ‘Water weet het antwoord’, toonde de resultaten van de invloed die woorden en geluid hebben op de vorm van ijskristallen.

Emoto en andere wetenschappers hebben diverse onderzoeken gedaan naar gebed, gesproken woord, muziek en zelfs op papier geschreven woorden die resulteren in mooie of vervormde kristallen.

Mooie, symmetrische kristallen ontstaan wanneer je positieve en liefdevolle woorden gebruikt. Het tegenovergestelde gebeurt wanneer er negatieve en gewelddadige woorden worden gebruikt.

Invloed van gedachten op water
Het water ‘zag’ de woorden en pikte de ‘gedachtentrilling’ op

Intentie van woorden zorgt voor frequentieverandering

Ook hebben Emoto en andere wetenschappers testen gedaan met intentie van woorden. Het water ‘zag’ de woorden en pikte de ‘gedachtentrilling’ op en niet een bepaalde geluidsfrequentie. Dit bewijst dat naast geluid ook gedachten gebruikt kunnen worden om een voorwerp in resonantie te brengen.

Welke gedachten heb jij?

Emoto’s theorie is dat water kan worden beïnvloed door gerichte emotie. Heb je wel eens nagedacht over je eigen gedachten? Soms heb je negatieve en soms liefdevolle gedachten. Als je bedenkt dat een menselijk lichaam gemiddeld uit 70% water bestaat, dan kun je nagaan hoe belangrijk het is dat je je bedenkt welke gedachten je in jouw hoofd toelaat, welk programma je op tv wilt zien, welke muziek je luistert en met wie je omgaat.

We weten allemaal hoe het voelt als er tegen ons wordt geschreeuwd of als iemand ons lief heeft. En of dat nu iemand anders is of het je eigen gedachten zijn, dat maakt voor het water geen verschil.

Met positieve affirmaties train je jouw gedachten over jezelf. Daarom werk ik graag met affirmaties.

Oefening ‘Observeer je gedachten en gevoel’

Gratis cursus - oefening is jouw glas half vol of half leeg

In deze eerste week krijg je de oefening om op te schrijven wat jij allemaal over jezelf denkt en waar je dit waarneemt in jouw lichaam. Zowel positieve als negatieve gedachten. Op deze manier kun je zien of jouw glas halfvol of halfleeg is.

Belangrijk bij deze oefening: oordeel niet over jezelf. Schrijf gewoon eens op wat er in je opkomt. Zonder oordeel.

Wanneer schrijf je iets op?

Bijvoorbeeld als je ontbijt, lunch of diner hebt gemaakt. Wat zeg je dan tegen jezelf? Ben je blij en dankbaar voor wat je hebt gemaakt? Is het goed gegaan? Was het lekker? Of is het mislukt? En zo ja, hoe reageer je dan op jezelf? Waar in je lichaam voel je deze gedachte? In je buik? In je hart? Of op een andere plek?

En als je werkt. Gaat het goed? Geef je jezelf weleens een complimentje? Vind je het fijn wat je vandaag hebt gedaan? Of is het nog niet goed genoeg? Kan het in jouw ogen nog beter? Ging er iets mis? Hoe voelde dat? Wat zei je tegen jezelf? Vond je dat erg? Of kon je het laten gaan? Waar in jouw lichaam voel je de gedachte? Voelde het fijn? Of voelde het als een stomp in je maag?

Zo kun je nog veel meer dingen over jezelf opschrijven. Bijvoorbeeld over hoe je eruit ziet, hoe je je gedraagt tegenover iemand, hoe goed je in sporten bent etc. Kies gewoon een aantal momenten per dag om eens te observeren hoe jouw gedachten jou stimuleren of misschien zelfs saboteren. En ook heel belangrijk: noteer hoe en waar je het voelt in je lichaam. Nogmaals: schrijf het op zonder oordeel.

Zie het als een mooi meetpunt om te kijken hoe je nu in het leven staat en hoe je over 4 weken in het leven staat.

Want mijn doel, en hopelijk ook jouw doel, is om jou het leven te laten zien als een vol glas! En daar hoeven omstandigheden niet voor te veranderen. Echt niet. Alleen de gedachten die jij erover hebt zullen je leven van een halfleeg of halfvol glas naar een vol glas kunnen brengen.

Vol glas met leeg vel papier

In de komende weken zal ik je een basis geven van de chakra’s, welke meditaties hier fijn bij zijn en hoe je deze in balans kunt krijgen door met positieve gedachten te werken. Deze positieve gedachten / affirmaties geef ik per chakra aan. Elke chakra resoneert met bepaalde gedachten en gevoelens. In deze cursus werken we aan twee chakra’s. Het derde oogchakra, zodat je leert zien/voelen/weten. En jouw basischakra.

Wil je meer weten? Of een chakra massage met klankschalen en affirmaties ontvangen?Neem dan gerust contact met mij op.