Klankschalenmassage

Geniet van een helende klankschalenmassage... gekleed op massagetafel... Vind ontspanning en ervaar weer balans in jezelf dankzij de trillingen van de klankschalen...

Hoe verloopt een klankschalenmassage?

Tijdens de behandeling lig je in kleding op de massagetafel. Er worden klankschalen op en om je lichaam geplaatst die zachtjes worden aangeslagen met een klopper.

Je mag heerlijk ontspannen. En als je merkt dat je wat slaperig wordt, dan geef je daar gewoon aan toe.

Klankschalen hebben een volle klank die rijk is aan boventonen. Wanneer de schaal op je staat, dan werken de klanktrillingen dankzij resonantie diep door in je lichaam. Ook wanneer je slaperig bent.

Wanneer je een steentje in het water gooit, zie je golfjes verschijnen. Je lichaam bestaat voor het grootste gedeelte uit water. Wanneer we klankschalen op het lichaam plaatsen en deze aanslaan met een klopper, dan beweegt het water in je.

Hierdoor ontvangen je lichaamscellen op subtiele wijze een innerlijke massage. Daarom wordt het aanslaan van klankschalen op iemands lichaam een klankschalenmassage genoemd.

Je ervaart rust. Je hoeft nergens aan te denken, nergens naartoe. Je neemt als het ware een ‘vakantie’ van jezelf en je eigen gedachten.

Een klankschalenmassage is vooral gericht op ontspanning. Ontspanning biedt ruimte voor het oplossen van eventuele vermoeidheid- en stressklachten of ‘druk in je hoofd’ zijn.

Gericht op ontspanning

Een klankschalenbehandeling is vooral gericht op ontspanning. Ontspanning biedt ruimte voor het oplossen van eventuele vermoeidheid- en stressklachten of ‘druk in je hoofd’ zijn.

Het ‘Center for Neuroacoustic Research’ en het ‘Calafornia Institute of Human Science’ toonde met wetenschappelijk onderzoek aan dat de geluidstrillingen van Tibetaanse klankschalen een helend effect kunnen hebben.

Dit bekent niet dat je direct beter wordt wanneer je een klankschaal hoort of voelt. Maar de klankschalen kunnen je helpen.

Wanneer je tot rust komt door de prachtige klanken van de boventonen kan er acceptatie komen van ziekte of stress en ontspan je. Door de ontspanning zal bloed weer beter doorstromen op plekken waar je verkrampt was of een blokkade had. Hierdoor kunnen afvalstoffen worden afgevoerd en kan jouw eigen lichaam ervoor zorgen dat je weer in balans komt en heelt.

De uitwerking van een klankschaalmassage kan variëren van het ervaren van lichamelijke vermoeidheid of juist tot meer energie. Dit kan aanhouden van een uur tot enkele dagen.

Omdat er afvalstoffen vrij kunnen komen door de ontspanning die je ervaart tijdens de klankschaalmassage, raad ik je aan om na een klankschalensessie veel water te drinken.

Lees hier meer over hoe klankschalen werken.

Kledingadvies

Tijdens de behandeling lig je in kleding op de massagetafel. Het is aan te raden om gemakkelijk zittende kleding te dragen zonder grote knopen of gespen.
Ook vragen we je je sieraden af te doen tijdens de behandeling.

Duur van de klankschaalmassage

Na een korte intake, wordt er een begin gemaakt met de klankschaalmassage. Vervolgens geniet je nog een paar minuten na van de rust die je ervaart na de behandeling, alvorens je weer opstaat. Aan het einde van de behandeling krijg je een kopje thee met iets lekkers om even bij te komen. 
Je kunt kiezen voor een sessie van een half uur of een uur.

Voor wie is de klankschalenmassage geschikt?

Voor iedereen die graag wil ontspannen, behalve voor mensen met epilepsie, voor mensen met een pacemaker of met andere in het lichaam geplaatste medische onderdelen en zwangere vrouwen. Bij twijfel kun je het beste van tevoren contact opnemen met klankschalenbehandelaar Linda.

ADD, ADHD, HSP, stress, overspannen, burn-out

Vooral mensen die vaak ‘druk in hun hoofd’ zijn (ik spreek uit eigen ervaring) zorgen de klanken dat je tot rust komt. Je kunt heerlijk wegdromen op de klanken. Hoeft even aan niets te denken, niets te doen, je mag gewoonweg zijn.

Review van Annemieke: “Gisteren mochten mijn vriendin en ik deelnemen aan een duo klankschalen massage. Wat een geweldige ervaring. Nooit eerder heb ik een moment gehad dat ik even nergens aan dacht, even nergens aan hoefde te denken. Gisteren mocht ik dat ervaren dankzij Linda. Het was heerlijk. Soms zie je mensen voor zich uit kijken. Ik vraag soms waar ze aan denken? Nergens aan is dan het antwoord. Ik was altijd zo jaloers dat ik dat gevoel niet kende. Echter, toen Linda de klankschaal van mijn buik op mijn borst legde en de klank heerlijk dichtbij klonk leek het alsof ik ” open ging”. Heel apart. Er was ineens enorm veel ruimte en mijn hoofd was heerlijk ” leeg”. Moeilijk te beschrijven. Maar voor mij was het een geweldige ervaring, een meer dan ontspannen belevenis. Zeker een aanrader. Dank je wel Linda.”

Ervaringen

Lees hier meer ervaringen.

Tarieven

Wil je weten wat een klankschaalmassage voor 30, 60 of 90 minuten kost? Lees hier meer.

Tarieven zijn inclusief het gebruik van een dekentje en/of handdoek. Aan het einde van de behandeling krijg je een kopje thee met iets lekkers om even bij te komen. 

Ook bieden wij een klankschalen-olie-massage  en een klankschalen-chakra-massage aan.

Afspraak maken

Maak hier een afspraak voor een klankschalen massage.

HOME