Gratis ontspanning – gift aan goed doel

Mijn schoonzus Mariska vangt straathonden en katten op

Mijn schoonzus Mariska woont al meer dan tien jaar in Suriname. Ze is er heen gegaan voor de liefde. Die liefde is inmiddels over, maar ze vond een grote, nieuwe liefde…

Jarenlang heeft ze voor het dierenasiel op Suriname gewerkt. Honden en katten opvangen die op straat leven, sterilisatie projecten leiden en nog veel meer. Met als uiteindelijke doel: een goed thuis vinden voor deze lieve dieren.


Mariska is geen onbekende in Suriname en komt regelmatig in het nieuws.

Hoe leven honden en katten in Suriname?

In Nederland zijn honden en katten onderdeel van ons gezin. In Suriname wordt een hond aangeschaft, omdat ze een waakhond willen om hun terrein te verdedigen. Liefde geven aan deze dieren ontbreekt vaak. Om de honden zo fel mogelijk te maken worden ze van jongs af aan hard aangepakt (bijv. geschopt en geslagen als ze iets doen wat niet mag).

Daarnaast worden ze meestal niet uitgelaten en vaak niet goed gevoed. Zodra een hond niet meer ‘van nut’ is, wordt de hond gedumpt op straat. Met het gevolg dat de meeste honden er slecht uitzien, dun zijn, vaak mank lopen en onder de wondjes, vlooien of teken zitten.   

Het ontstaan van de Stichting Animal Rescue Suriname (SARS)

De honden en katten die een spuitje zouden krijgen in het dierenasiel heeft Mariska in haar eigen huis opgenomen. Inmiddels heeft ze circa 30 honden en katten. Met het gevolg dat dit niet ongezien kon gebeuren.

Een dierenliefhebber en grootgrondbezitter zag wat Mariska deed. Hij heeft zijn grond gesplitst en doneert een stuk grond van een oude plantage. En hiermee ontstaat de Stichting Animal Rescue Suriname.

Hierdoor kunnen nog meer honden en katten gered en liefdevol verzorgd worden.

Binnenkort wordt er op het stuk grond zand gestort. Daarna kan begonnen worden met de bouw van de hokken voor honden en katten.

De honden en katten die nu al worden opgevangen kun je zien op de FB pagina van deze stichting. Daar worden ze één voor één aan je voorgesteld.

Waar wordt je gift voor gebruikt?

Gelddonaties gebruikt voor alles wat nodig is om deze jonge Stichting verder te bouwen. Denk hierbij aan de bouw van nieuwe hokken, brokjes, vleesjes, kattenbakvulling, ontwormen, vaccineren en steriliseren van honden en katten.

Kortom, jullie steun is van groot belang voor de opvang van deze honden en katten. En voor het uiteindelijke doel: een nieuw thuis te vinden voor deze lieve dieren.

Daarom organiseer ik met liefde een aantal gratis huiskamerconcerten en klankschalenmassages, waarbij je een gift kunt achterlaten voor deze Stichting.

Hond of kat adopteren

Wanneer Stichting Animal Rescue Suriname de hond of kat die verwaarloosd op straat is achtergelaten heeft opgeknapt, wordt er een fijn thuis gezocht voor deze dieren. Mocht jij graag een goed thuis bieden, neem dan eens een kijkje op de FB site van Stichting Animal Rescue Suriname (https://www.facebook.com/animalrescuesu/). Alle honden en katten worden daar een voor een aan je voorgesteld. Hierbij vast een ‘voorproefje’: hond Soupie.

Happy dog story

Gelukkig zijn er mensen die dieren die door de Stichting opgevangen zijn ook een thuis willen geven. Zij betalen voor de kosten die gemaakt worden voor het opknappen en de overtocht, bijvoorbeeld naar Nederland. Gelukkig zijn er vele happy stories. Hieronder zie je er één van.

Gratis huiskamerconcert, klankschalenmassage of Reiki

Help jij ook mee aan opvang voor deze honden en katten? Om uiteindelijk een nieuw thuis voor ze te vinden? Kom dan naar de huiskamerconcerten bij Linda, organiseer een huiskamerconcert bij jou thuis of bij jouw bedrijf, boek een klankschalenmassage of energetische behandeling:

Huiskamerconcert bij Linda

Waar: Rosendaalsestraat 248-2 te Arnhem
Wanneer: dinsdag 11 februari van 9.00-10.00 uur
                   donderdag 13 februari van 9.00-10.00 uur
               zondag 4 oktober van 10.00-11.00 uur
Zelf meenemen: twee dekentjes of handdoeken en een kussen
Kosten: vrije gift voor Stichting Animal Rescue Suriname

Huiskamerconcert bij jouzelf of binnen jouw bedrijf

Waar: in jouw huiskamer of bij jouw bedrijf (plaats in overleg)
Wanneer: 10 t/m 14 februari (tijdstip en dag in overleg)
Zelf regelen: dekentjes of handdoeken en kussen (matjes in overleg)
Max. aantal personen: 20
Kosten: vrije gift voor Stichting Animal Rescue Suriname

Klankschalenmassage

Waar: Rosendaalsestraat 248-2 te Arnhem
Wanneer: 10 t/m 14 februari (datum en tijdstip in overleg
Kosten: vrije gift voor Stichting Animal Rescue Suriname

 

Energetische behandeling

Waar: Rosendaalsestraat 248-2 te Arnhem
Wanneer: 10 t/m 14 februari (datum en tijdstip in overleg
Kosten: vrije gift voor Stichting Animal Rescue SurinameHOME>