Energetische Therapie

Reiki

Reiki betekent universele levensenergie. Reiki is een prachtige, liefdevolle methode waarbij de universele levensenergie door de handen van de behandelaar aan de ontvanger wordt doorgegeven door directe handoplegging of op afstand.

Door onverwerkte ‘negatieve’ ervaringen kunnen energiestromen in een lichaam geblokkeerd raken. Dit kan zich uiten in fysieke, emotionele, mentale of spirituele klachten . Blokkades kunnen door Reiki worden opgeheven.


Als ontvanger hoef je niets te doen. De energie vindt zelf zijn weg. Je mag ontspannen.

In ontspanning kan jouw lichaam en geest het zelfherstellende vermogen aanspreken. Reiki kan voor verzachting of genezing van zowel voor fysieke, emotionele, mentale en spirituele klachten zorgen. Reiki kan zorgen voor (meer) balans in jezelf.

De Reiki behandelaar

Alles is energie. Alles is met elkaar verbonden. Iemand die Reiki doorgeeft heeft zijn/haar kanalen (weer) opengesteld en kan de universele, helende energie doorgeven.

Iedereen kan energie doorgeven. Denk maar eens aan een kindje dat op zijn knieën valt en de moeder haar hand op de zere plek legt.  Automatisch stroomt de energie door haar heen. En het kindje voelt zich (een stuk) beter.

Bij de meeste mensen komt er echter niet zoveel energie door, daar er blokkades in de kanalen kunnen zitten. Bij Reiki initiëring worden de kanalen opgeschoond. De energie kan dan weer vrij stromen. Daardoor kan een Reiki behandelaar deze helende energie aan jou doorgeven.  

De Reiki behandeling

Na een korte intake waarin je aangeeft wat jouw klachten zijn, mag je in je kleding op de behandeltafel liggen of op een stoel zitten. Ik stem mij af op de universele energie en leg mijn handen op jouw lichaam of net boven jouw lichaam. De energie stroomt door mijn handen naar jou.

Als ontvanger kan het zijn dat je de energie voelt. Het kan zijn dat je warmte, kou, borrelen in je lichaam of buiten je lichaam, moeheid, zwaarte, loomheid of ontspanning voelt. Het kan ook zijn dat je niets voelt. Of kleuren ziet. Wat je wel of niet voelt of ziet, heeft geen effect op de behandeling.


Mijn ervaring is dat het iedere keer dat je een Reiki behandeling ondergaat anders is. Daarom raad ik je aan om alle verwachtingen los te laten en te laten gebeuren wat er gebeurt.

Nawerking

Soms heeft Reiki direct effect. Soms duurt het even voordat de Reiki binnen komt.

Als Reiki-behandelaar kom ik regelmatig mensen tegen die het de eerste keer spannend vinden. En dat is logisch, aangezien we het voelen en zien op deze manier als kind meestal hebben afgeleerd. In dit geval kan het zijn dat de Reiki wat langzamer “binnendruppelt”. (Zie het voorbeeld uit de praktijk.)

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het aantal behandelingen verschilt. Soms is een klacht met één keer opgelost. Maar bij langdurige of chronische klachten zijn er over het algemeen er meerdere behandelingen nodig.
Het aantal behandelingen is heel persoonlijk en wordt altijd in overleg met jou afgestemd.

Een voorbeeld uit de praktijk

Lees hier een voorbeeld uit de praktijk over Leo die een lange afstandsbehandeling Reiki ontving.

Tarieven

Zie tarieven voor klankmassage.

Vergoeding

Lees hier of je voor een vergoeding in aanmerking komt.

Afspraak

Hier maak je een afspraak.

HOME >